Anna Bjorklou Epishine
full

Epishine har utvecklat en unik solcell som fångar upp ljuset inomhus och omvandlar det till energi som kan användas för att driva exempelvis sensorer. Produkten kallas därför ljuscell snarare än solcell. Epishines process fullt skalbar till stora volymer och företaget står nu i en otroligt spännande brytpunkt, att gå ifrån ett startup-bolag till ett scaleup-bolag.

– Det finns ett stort intresse för hållbara energilösningar och vi har flera starka investerare som stöttar och tror på oss. Att ta resultat från en forskningsmiljö och industrialisera tar tid och kräver stort tålamod, säger Anna Björklou som tillträdde som VD i oktober förra året och har med sig en gedigen bakgrund inom globala tillverkande industrier.

Fokus för Epishine är nu att växa och potentialen för ljuscellen är stor. I den digitala världen behövs ett stort antal sensorer för att kunna mäta och skicka data till ”molnet”. Dessa sensorer behöver strömförsörjas och idag drivs de med hjälp av batterier som behöver bytas regelbundet.

-Vi har ett antal kunder som redan har bytt ut sina batterier mot våra ljusceller i sina produkter. Vi ser ett stort intresse för den här typen av lösningar, säger Anna Björklou.

Epishine kommer att pitcha i kategori D med en investerarpanel bestående av Tove Larsson från Norrsken Venture, Dag Agnvall från Energimyndigheten och Heidi Lindvall, Pale Blue Dot. Epishine har tidigare haft stöd av LEAD-inkubatorn, som också är partner till Sweden Sustaintech Venture Day.


– Vi är i ett läge där det nu är fullt fokus på att skala upp företaget. Vi förbereder oss för en ny investeringsrunda och det är ett mycket passande tillfälle att få presentera oss på Sweden Sustaintech Venture Day, avslutar Anna Björklou.

no-repeat;left top;;
auto