full
Den gröna revolutionen startar med nya material. Fordonskomponenter, cyklar, skidor, flygplansvingar, vindkraftsblad med mera kan produceras men också återvinnas mer miljövänligt med Corebons metod att värma kolfiber och kompositer.
– Vi växer snabbt och lönsamt globalt och är bara i början på att förverkliga möjligheterna med vår teknik att värma kolfiber och fiberförstärkt kompositsmaterial. Metoden förändrar dessa processer och gör även tillverkning av kolfiber från förnybara källor som exempelvis trä möjligt, säger Tobias Björnhov, grundare och VD på Corebon.
Corebon kan möjliggöra tillverkning av kolfiber med 10% av energiåtgången, lite av en smärre revolution där utveckling pågår i deras lokaler i Malmö. Kolfiber finns i många applikationer då det är ett material som kombinerar flexibilitet, precision och styrka. Teknologin är applicerbar på det flesta fiberförstärkta material och med företagets teknologi går det att snabba upp hastigheten i produktionen för ett industribolags kompositprodukter med upp till 50 gånger och dessutom spara upp till 95% av energiåtgången. Kunderna finns över hela världen och bolaget växlar snabbt och lönsamt. Det började som en ”kul grej” när två killar ville göra skidor på ett bättre sätt. Inom sustaintech står ofta ett doldisbolag bakom en revolution av produktionsprocesser.
– Vi har vuxit snabbt och samtidigt gått med vinst i några år. Vi har nu också utveklat en unik teknologi och på den resan vill vi inkludera nya investerare. Vi har märkt att det plötsligt finns ett större intresse och förståelse för deeptechbolag där man utvecklar processer som leder till nya material och nya produkter. Det finns oändligt många användningsområden för vår process, säger Tobias Björnhov.
Corebon har haft trygga investerare i ryggen från början och vuxit mer än 6000% de senaste åren. Corebon arbetar nära sina kunder, exempelvis inom telekomindustrin där man levererar radomer för utrullningen av nya 5G-nät världen över.
– Vi kan värma kolfiber och kompositer från rumstemperatur up till + 3000 ° C. Den här tekniken är vi ensamma om och det finns enorm potential globalt. Vi utvecklar nu nytt material för ultrahög temperatur som gör det möjligt för jetmotorer att köra på vätgas, den enda rena energin för långdistansflygningar, avslutar Tobias Björnhov.
no-repeat;left top;;
auto